- Szczegóły
- Kategoria: pl
- Poprawiono: 20 luty 2014
Polskie Towarzystwo Inżynierii i Techniki Przetwórstwa Spożywczego "SPOMASZ" oraz współorganizatorzy - Katedra Inżynierii i Maszyn Spożywczych UP Lublin, Sekcja Techniki w Przetwórstwie Rolno - Spożywczym, Komitet Techniki Rolniczej zapraszają na XVII Ogólnopolską Konferencje Naukową, która odbędzie się w dniach 14-17 września 2011 roku w Górach Świętokrzyskich.
Temat konferencji "POSTĘP W INŻYNIERII ŻYWNOŚCI".
ORGANIZATOR:
POLSKIE TOWARZYSTWO INŻYNIERII I TECHNIKI PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO „SPOMASZ”
WSPÓŁORGANIZATORZY:
KATEDRA INŻYNIERII I MASZYN SPOŻYWCZYCH UP LUBLIN
SEKCJA TECHNIKI
W PRZETWÓRSTWIE ROLNO-SPOŻYWCZYM KOMITET TECHNIKI ROLNICZEJ
zapraszają
na XVII Ogólnopolską Konferencję Naukową, która odbędzie się w dniach 14-17 września 2011 roku
W Górach Świętokrzyskich
Temat konferencji:
POSTĘP W INŻYNIERII ŻYWNOŚCI
Z uwagi na liczne głosy uczestników Konferencji dotyczące Targów POLAGRA FOOD 2011 (termin 12-15 września 2011) nastąpiła zmiana terminu XVII Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej „POSTĘP W INŻYNIERII ŻYWNOŚCI” na 14-17 września 2011.
Jednocześnie informujemy, że dnia 16 września w trakcie trwania Konferencji odbędzie się seminarium dotyczące poszukiwania obszarów współpracy pomiędzy przedstawicielami ośrodków naukowych i przedstawicielami przemysłu spożywczego i branż pokrewnych. Koszt uczestnictwa w seminarium wynosi 400 PLN (uczestnicy Konferencji nie ponoszą żadnych dodatkowych opłat związanych z seminarium).
Program Konferencji
Seminarium „Nauka dla przemysłu” |
|
|
Komitet naukowy: Przewodniczący: Dr hab. Dariusz Andrejko, prof. nadzw. UP |
Komitet Organizacyjny: Przewodniczący Dr inż. Leszek Rydzak – sekretarz
|
W trakcie trwania Konferencji przewiduje się prezentacje referatów związanych z szeroko rozumianą inżynierią żywności. Konferencja z założenia ma służyć młodym pracownikom nauki jako forum dla doskonalenia podstaw warsztatu badawczego, metod badawczych i technik pomiarowych. Będzie to okazja do prezentacji wyników własnych badań i krytycznej ich oceny przed przygotowaniem rozprawy na stopień naukowy. Materiały zaprezentowane na Konferencji będą kwalifikowane do druku w odpowiednich czasopismach po wniesieniu opłaty. Organizatorzy serdecznie zapraszają młodych pracowników naukowych zainteresowanych naszą dziedziną wiedzy. W trakcie trwania Konferencji przewidywane są wykłady plenarne i doniesienia naukowe z badań własnych uczestników oraz prezentacje firm związanych z branżą spożywczą.
Osoby zainteresowane uczestnictwem w Konferencji prosimy o nadsyłanie zgłoszeń w podanych terminach korzystając z formularza rejestracyjnego lub na adres:
dr inż. Leszek Rydzak Dodatkowe informacje na stronie: Koszt uczestnictwa wynosi: 800 PLN dla członków PTIiTPS „SPOMASZ” i KTR 850 PLN dla pozostałych Opłata nie obejmuje druku zgłoszonych artykułów |
Informacje dodatkowe
Problematyka:
|
Obowiązujące terminy:
31.12.2010 - przesyłanie zgłoszeń Program seminarium 16 września: 8.00-10.00 Rejestracja |