- Szczegóły
- Kategoria: Małe przetwórnie spożywcze
Możemy pomóc w :
- prawidłowym przeprowadzeniu procesów kwaszenia
- zabezpieczeniu kwaszonych ogórków przed mięknięciem, gniciem, śluzowaceniem, gorzką zgnilizną, powstawaniem kożucha na powierzchni basenu (beczki) i pleśnieniem
- utrzymaniu klarownej zalewy
- konserwowaniu kwaszonek
- przerywaniu procesu kwaszenia
- zatrzymania "gazowania" pakowanych próżniowo kwaszonek
- przeprowadzeniu błyskawicznego procesu kwaszenia w ciągu 48h
- godzin i zatrzymania go w dowolnym punkcie na zadanym poziomie kwasowości
- utrzymaniu wysokiej jędrności kwaszonych produktów
- utrzymaniu żywej, nie ciemniejącej barwy kwaszonych ogórków i kapusty
- wykonaniu lekko ukwaszonych surówek z dodatkami warzywnymi i przyprawami o długim okresie przechowywania z możliwością pakowania próżniowego w worki foliowe
UWAGA! istnieje możliwość skutecznej interwencji w produkty kwaszące się, lub już ukwaszone