Możemy pomóc w :

  • prawidłowym przeprowadzeniu procesów kwaszenia
  • zabezpieczeniu kwaszonych ogórków przed mięknięciem, gniciem, śluzowaceniem, gorzką zgnilizną, powstawaniem kożucha na powierzchni basenu (beczki) i pleśnieniem
  • utrzymaniu klarownej zalewy
  • konserwowaniu kwaszonek
  • przerywaniu procesu kwaszenia
  • zatrzymania "gazowania" pakowanych próżniowo kwaszonek
  • przeprowadzeniu błyskawicznego procesu kwaszenia w ciągu 48h
  • godzin i zatrzymania go w dowolnym punkcie na zadanym poziomie kwasowości
  • utrzymaniu wysokiej jędrności kwaszonych produktów
  • utrzymaniu żywej, nie ciemniejącej barwy kwaszonych ogórków i kapusty
  • wykonaniu lekko ukwaszonych surówek z dodatkami warzywnymi i przyprawami o długim okresie przechowywania z możliwością pakowania próżniowego w worki foliowe

UWAGA!  istnieje możliwość skutecznej interwencji w produkty kwaszące się, lub już ukwaszone