Jabłka prażone, jabłka szarlotkowe, wsady owocowe, marmolady, dżemy, przeciery
- Szczegóły
- Kategoria: Małe przetwórnie spożywcze
- Poprawiono: 08 luty 2014
Obserwujemy, że wielu producentów owoców, zwłaszcza jabłek, niezadowolonych z niskich cen surowca dla celów przetwórczych, poszukuje pomysłów na ich przetworzenie na bardziej atrakcyjne pod względem zyskowności produkty. Naszą odpowiedzią są propozycje dostosowanych do żądanej skali produkcji zestawów technologicznych umożliwiających wytwarzanie coraz bardziej popularnych tzw. wsadów owocowych, jabłek szarlotkowych, jabłek prażonych, przecierów, marmolad, dżemów, owoców w zalewie i podobnych wyrobów jako komponentów cukierniczych (i nie tylko, gdyż asortyment tych wyrobów może być skierowany także dla innych branż, w tym na detaliczny rynek konsumencki – z możliwością wyodrębnienia grupy wyrobów z kategorii żywności ekologicznej).
ISO 14001 EMAS
- Szczegóły
- Kategoria: pl
- Poprawiono: 08 luty 2014
Firma nasza od połowy 2013 r. uczestniczy w cyklu szkoleń, jakie organizuje łódzka Fundacja Rozwoju Przedsiębiorczości, związanych z projektem Go4EMAS (www.go4emas.eu). Wiodącym hasłem tych szkoleń połączonych z praktycznymi warsztatami i konsultacjami jest motto "System ekozarządzania i audytu EMAS jako narzędzie uwzględniające aspekty środowiskowe w kierowaniu firmą”.
Inspiracje - przetwórstwo rokitnika czyli oblepichy
- Szczegóły
- Kategoria: Małe przetwórnie spożywcze
- Poprawiono: 08 luty 2014
DEKLARACJA ŚRODOWISKOWA TTM
- Szczegóły
- Kategoria: pl
- Poprawiono: 08 luty 2014
Do pobrania deklaracja środowiskowa TTM w pliku pdf